Beginnen met hardlopen

Afbeelding invoegen 


www.hardlopenbeginners.nl
Hier starten minimaal elk kwartaal met een beginnerscursus. Bij voldoende animo zelfs elke maand. 
Cursussen zijn in en rond Tilburg.


Informatie en tips als je met hardlopen wilt beginnen.


Beginners-hardloopschema.nl OFF LINE
Een goed hardloopschema is de basis van hardlopen en zeker als je begint. Je moet de trainingen rustig opbouwen. Soms zijn het maar minuutjes maar dat is echt het beste. Doe het vooral rustig aan in het begin. Je kan beter thuiskomen met het gevoel dat je weinig hebt gedaan dan je totaal uitgeput en met spierpijn op de bank zit.


Hardloopclinic.com
Clinics in de buurt van Nijmegen en Wijchen. Hardlopen in een groep is altijd leuker dan alleen. Met goede begeleiding vergroot je de kans op succes vele malen. Hoe bouw je een training op, hoe lees je een hardloopschema, welke ondersteunende oefeningen kan ik doen, loopco÷rdinatie, etc. Mee doen met een clinic is altijd aan te raden, gezellig en een stok achter de deur.


Start to run is een initiatief van de Atletiekunie met het doel meer mensen aan het sporten dan wel hardlopen te krijgen. Deze clinics zijn er voor de absolute beginner. Dus zit je al jaren op de bank en rook je. Dan is start to run ook wat voor u. De clinics worden 2 keer per jaar georganiseerd door heel het land. In 6 weken loop je 3-5 kilometer hard.


Start to Run app
Wil je ook beginnen met hardlopen? Dan is Start to Run iest voor jou! De Startto Run app is eenvoudig in het gebruik. Je kunt via de GPS-functie van je iPhone tijdens het hardlopen gemakkelijk je looproute en snelheid meten.Tips om te beginnen met hardlopen. Hier geven ze onder andere advies over beginnen met hardlopen hardloopkleding, hardloopschoenen, afvallen, warming-up en trainingsschema's. Ook leuke artikelen zoals "je bent nooit te oud om te beginnen met hardlopen".


12 tips wanneer je wilt beginnen met hardlopen. Verder geven ze tips over een fijn en gelukkig leven. Er wordt veel verteld over voeding, afvallen en succes.


Laat je hardloopschoenen aanmeten in een speciaalzaak en laat je daar adviseren. Dit soort winkels zijn echt niet voor alleen gevorderde lopers maar juist ook voor de beginners. Goede hardloopschoenen voorkomt blessures. Ook de juiste hardloopkleding is van belang, zeker in de koudere periodes.


Heb je een vraag over hardlopen, welke dan ook stel dan een vraag via onze site. Stuur een mail naar hardlooplinks@online.nl en wij helpen je verder.


www.voorkomblessures.nl
10 gouden regels bij hardlopen voor beginners. Hier worden tips gegeven om blessures te voorkomen als je begint met hardlopen. Veel mensen stoppen door blessures. Een paar tips zijn: rust nemen, goede hardloopschoenen, rustig opbouwen met een hardloopschema, etc.


Waar moet je op letten als je begin met hardlopen. Met MYASICS kan je gratis een hardloopschema op maat maken. Voor zowel beginners als voor gevorderde lopers. Erg leuke app en het is gratis.


I-run loop clinics 
Dit is een cursus speciaal voor beginnende hardlopers. Deze clinics worden door het hele land gegeven door Run2Day (hardloopspeciaalzaken). Hier leer je in een periode van zes weken 3-5 kilometer hard te lopen. Je krijgt ook een hardloopschema mee naar huis. Ook wel "huiswerk" genoemd.


Op deze site worden een aantal aspecten van het starten met hardlopen behandeld, namelijk: het prille begin, tien goede redenen om te beginnen met hardlopen, trainingsintensiteit voor beginners, beginnerstips, je eerste wedstrijd, schoenadviseur en beginnersschema.
 
Koop bij bol.com